Plantering av dahlior – början av maj
– Det är dags att plantera dahlior! –
När det inte längre finns någon risk för nattfrost är det dags att plantera dahliaknölarna. Dahliaknölar tål inte frost så bra, så vänta tills efter “Ice Saints”.

Köp nya dahliaknölar och sätt dem helst först i en kruka med lite torvmossa eller planteringsjord. På så sätt hinner plantan gro och risken för att sniglar äter upp knölarna är mindre. Om du har behållit knölarna från förra året kan du sätta dem på en varmare plats och vattna dem lite.

Efter mitten av maj kan du plantera dem på rätt plats i trädgården.

Dahlior ger färg åt trädgården från sommaren till långt in på hösten. Det finns något för alla. Från klarrött och gult till de vackraste pastellfärgerna. Det finns enkelblommiga och dubbelblommiga dahlior. Det enorma utbudet är bäst att beskåda på en Dahlia Showground på hösten. Här kan du se dem blomma alla samtidigt och ta vackra bilder.

Dahlior är inte kräsna och växer i vilken normal trädgårdsjord som helst. Ge dem dock en ljus plats. Denna ursprungligen mexikanska växt är en solälskare. De tål lite skugga, men behöver ljus. Se till att de har tillräckligt med fukt och att plantan inte torkar ut för mycket.

Dahlior passar också bra i krukor. Se till att en lök står i minst 10 liter krukväxtkompost.