Wisteria – vattenfall av blommor –
Wisteria, en välkänd blommande klätterväxt med ett vattenfall av vackra blommor.
Blommorna hänger ner i klasar. En kraftig växt med en ljuvligt söt doft.

Blue Rain är en vänstersvängande (Wisteria floribunda) eller högersvängande (Wisteria sinensis) klätterväxt som du ofta ser längs väggar eller en pergola. Växten blommar från april till juni. Du behöver ett trådnät eller staket. Eller en pergola.
Växten svänger sedan uppåt. Blomklasarna är blå eller vita och blir 25-30 cm långa. Du kan också kombinera Wisteria med en Clematis. Du kan låta buskarna växa ihop på ett fint sätt. Wisteria blommar lite tidigare och Clematis tar över. På så sätt får du en blommande pergola eller vägg under lång tid.

 

Snabbväxande
Wisteria växer mycket snabbt. Du kan hålla den i schack genom att beskära den två gånger om året. De långa rankorna kan växa upp till 2 meter per år. Om du släpper plantan kan den bli upp till 20 meter hög och 10 meter bred. Det räcker med en beskärning för att hålla växten under kontroll. Växten förlorar sina blad på vintern. På våren kommer de vackra gröna bladen fram igen. Du köper vanligtvis denna klätterväxt som en ympad planta.