Vilka växter är lämpliga för de soligaste och varmaste delarna av din trädgård? Det finns många trädgårdsväxter som gillar en kombination av sol och skugga. Men växter som klarar sig på en plats med sol hela dagen: du måste välja dem med omsorg. Särskilt om växten står i en kruka kan rotsystemet bli mycket varmt i solen. Få trädgårdsväxter klarar detta. Här listar vi de tre vackraste och mest mångsidiga alternativen.

Japansk lönn

Den vackra japanska lönn är känd för sin ovanliga bladform och sina imponerande färger. Det finns flera olika färger, varav den röda är den absolut vanligaste. Dessa röda sorter blir ännu en mörkare röd nyans på hösten, och då är de verkligen en syn att skåda! Och det fina med detta exotiska träd är att det växer i vårt klimat.

Det finns många olika sorter av japansk lönn. Så det finns alltid en som passar i din trädgård eller på din balkong. Det finns arter som kan hållas som buskar och arter som kan bli upp till 10 meter höga! De flesta arter klarar sig bra i full sol. Faktum är att en japansk lönn behöver mycket solljus för att behålla sin röda färg. Om växten får för lite sol kommer färgerna att blekna.